lördag 24 januari 2009

Jag vågade

sätta mig i skolbänken igen! Jag började läsa igen i höstas och det är helt rätt. I höstas läste jag på halvtid och på distans kursen: Skolämnet slöjd-textil på Umeå universitet med samlingsplats Malmö. Jag ska fortsätta med kurs 2 i slöjden och en kurs om genuspedagogik nu på vårterminen så att jag läser heltid, bägge är på distans på Umeå universitet.
Så nu är mitt mål fastställt på att om ungefär hundra år så är jag nog äntligen textilslöjdlärare..distans tar ju lite längre tid.
Vi har under hösten läst väldigt bra böcker som har gett mycket och samtidigt så har vi även gjort hantverk, allt har redovisat genom inlämningsuppgift över nätet och då även med bilder och sen träffas vi tre gånger under en termin. Nästa träff är redan nu måndag och då ska vi också starta nästa kurs.

Jag hade lite tur för att en av de första hantverksuppgifterna, tovning, har jag testa på under några kurser med en underbar kursledare som jag kallar ullkonstnär. Jag tror att hon kan göra vad som helst med ull, otrolig fantasi och ett STORT kunnande, så där kände jag mig säker. Samtidigt skull vi arbeta med att färga ull och ullgarn, det är väl jag inte lika säker på med det var lärorikt, intressant och som med allt nytt jag lär mig inom textil så vill jag fortsätta med det också..

Men åter till tovnings uppgiften, vi skulle arbeta med tre grenar: en bild, lite skrot och sen fick vi välja 2 av 3 ord - struktur, form och färg.



Till sin bild skulle man testa på och göra fem prover/saker, och jag valde en bild med fina höstlöv som jag själv hade tagit. Och då gjorde jag det här: Ett stort grytunderlägg, två kaffekoppsunderlägg, en tavla, ett kort, en fönsterdekoration som ett hänge och även ett sittunderlägg som inte syns här.


Till uppgiften skrot använde jag en gammal form till en snittblomsbukett och gjorde en liten ljusstake. Till orduppgiften valde jag orden färg och form, allt man skull tova efter mall, och det blev ett ägg och en (brekäftad) blå groda.

Jag får berätta om färgning och de nya uppgifterna en annan gång, det börjar bli sent!