söndag 8 november 2009

Lite tovning på en söndag för ovanligheten...

Jag har inte hunnit att tova idag, har legat nerbäddad (är fortfarande förkyld) och har städat lite. Men jag lovade lite bilder så här kommer de.
ROBIN HOOD- HATTEN!!!! Äntligen är den färdig! Jag är så nöjd!
Här är växer det fram olika typer av vättar på tovningskursen.

Andra projektet i Beas utmaningen.

Ett väldigt litet projekt....
Det ligger till så här att: min gosse växer på längden och byxorna bara krymper ;)
Nu har han 98 i storlek och vi har flest byxor i 104 och det funkar om det är muddar i benen men då är byxorna så stora i midjan, i midjan funkar det jättebra med 92 fortfarande. Så vad gör en mamma som egentligen skulle mycket enkelt sy ett par nya byxor men tiden räcker inte till, jo då förlänger man...man tar två par snygga byxor i storlek 92 och gör dem till 98/104 i längden.
Provade och godkända av en nöjd gosse!!

Första projektet i utmaningen!

Jag berättade innan att jag skulle satsa på lite återvinning i Beas november-utmaning, att bara använda vad man har hemma. Och jag sydde en "miljövänlig plastkasse" som jag sedan tog med mig till skolan där jag gör min praktik och glömde att fotografera påsen innan, mitt dumma nött! Jag använde mig av ett gammalt påslakan från IKEA, grönt med gula "popcorn" på och använde en sönderklippt plastpåse som mall, till sömmarna använde jag mig av röd tråd. Påsen gick väldigt snabbt att sy och det blir nog flera. Bilden får komma på tisdag.


måndag 2 november 2009

höstens första förkylning..

Då var det dags med en riktig höstförkylning, näsa rinner å torr i halsen, rösten har börjat försvinna så i morgon har jag nog ingen röst...passar perfekt för i morgon ska jag börja min 10 dagars praktik (2 dagar i 5 veckor) i slöjdsalen och där har man väl ingen nytta av rösten ändå...alltid lika roligt att tappa rösten, kommer alltid lika lägligt!!!

Har haft en trevlig helg uppe i Götet, var uppe på 1-års kalas hos min brors tös. Vi tog två extra dagar där uppe, åkte en snabbis till Ullared å handlade lite kläder till gossen, sen åkte vi till Borås djurpark och tittade på massa djur. Jättemysigt!!
Fredag, lördag och söndag var vi hos min bror med familj å myste å blev väldigt väl omhändertagna, god mat hela tid (min bror är kok). Det blev ett riktigt släktkalas i deras lägenhet, helt otroligt att vi kunde få plats så många samtidigt, trevligt trevligt.

Idag har jag jobbat lite på en av mina praktikuppgifter/ Beas november-utmaning, jag slår ihop dem samtidigt. Jag har klippt lite i ett gammalt lakan och planerar att sy på maskin och kanske trycka lite på det färdiga alstret sedan, mer info och bilder kommer i veckan.

Ikväll har jag varit i väg och tovat, trodde det var sista gången men det blir kanske två gånger till. JIPPI
Idag klippte jag rent Robin Hood-hatten och började på fjädern, ska bara sy på den sen är den färdig..(bilder kommer) Jag är jättenöjd med den. Sen skulle jag fortsätta med min bokstäver men kom fram till att jag behöver ha gardin blytyngder i dem så att de kan stå bättre och som tur hade nog min mamma det hemma.
Istället tovade jag två tyger, ett gult som jag ska använda till att göra stjärnor på en av mina bokstäver och ett brunt ska bli "hölstret" till pilarna Denna gången tog jag med mig kameran, lägger in bilderna senare i veckan.
Planer för nästa träffa är att göra bokstäverna och hölstret färdiga, och börja på några hängvättar till min lampa, längtar redan dit.

Nu är det sängdags!

Kram Rebecka