torsdag 29 oktober 2009

Söndagen den första november, då startar det!

Nu ska det pysslas, sys, fixas å donas med att vad jag har hemma hela november. Jag har anmält med till Beas "använd var du har- Novemberutmaning" och jag har redan lite idéer vad jag ska göra och det handlar om återvinning.
Häng på du också!

Kram Rebecka

måndag 26 oktober 2009

Måndag igen!

Har landat i södra Sverige efter en vecka i Umeå, har varit i skolan och försökt lära mig att väva på vävstol med minst fyra trampor - det gick inte så bra. Känner mig inte riktigt hemma ännu med vävstolen, vill hellre sitta vid symaskinen. Och sen har vi tryckt lite på tyg också, det gick bättre. Så nu är det till att sätta upp vävstolen och börja väva, ska få hjälp av en underbart duktig och snäll väninna som kan det här med att väva, så jag känner mig lugn - detta ska gå fint med hennes stöd!


Idag har jag varit och tovat, jag har väldigt svårt att sluta, vi börjar kl 18.00 och ska väl egentligen sluta till klockan nio men vi kom inte därifrån förrän vid tiotiden. Och så kommer man på så många saker man vill göra hela tiden, nu har vi gått tre gånger och har två gånger till men det räcker ju aldrig. Tova är underbart!!

Jag har gjort färdigt mina bokstäver till: GOD JUL så nu ska de stoppas med vadd och lite sand, och sen ska de dekoreras...med en snögubbe, några stjärnor, en tomte och kanske en gran, vi får väl se vad det blir...
Och sen ska de stå i fönstret har gossen bestämt men de blir väl flyttbara.. Får väl se om man skulle orka göra ett helt alfabet eller iallafall hela gossens namn: LINUS.

Min nästa julgrej får nog bli några små hängtomtar som kan hänga ner från vår lampa över matbordet, kursledaren har det i sin lampa och det är så mysigt. Man blir så inspirerad av att vara hos henne i hennes mysiga lokal.


Hos Beas barnslikheter kan man vinna fina vimplar! Och det vill jag göra, tänk va bra de hade passat i gossens rum, hängandes över sängen.


Och sen ska hon börja med "Använd var du har - Novemberutmaningen". Jag funderar att vara med, jag behöver något som sätter igång mig med mina idéer! Gör du det med!

Och naturligtvist glömde jag kameran idag också men den fick följa med till Umeå tyvärr var den så blyg att den inte ville lämna väska, den ville ligga och gosa med sin kompis, batteriladdaren....typiskt!

Nu är det dags att sova, dröm sött!
Kram Rebecka

måndag 12 oktober 2009

Tovat!

Nu har jag varit och tovat igen och naturligtvist glömde jag kameran idag också.
Robin hood-hatten börjar ta form Nu ska den bara torka och sen ska jag klippa kanten och fixa någon slags röd fjäder till den. Jätteroligt!!
Mamma blev nästan färdig med pinnhästen, det saknas bara en kula i änden på pinnen sen är det att rida av. Den blev hur go som helst, en söt bushäst, undra vad den ska heta?
Jag skulle börja på och tova röret till pillarna (jag har fått veta att det inte heter hölster) men jag hade inget bra rör med mig så jag fick vänta. Sen skulle jag börja på en vårängel men då hade jag glömt de vita piprensarna så då fick jag vänta med det också.

Efter lite snabbt planerat började jag våttova bokstäverna till: God Jul, jag började bakifrån med L:et och U:et för det kan ju också bli Linus (min gosse heter det), jag är ju inte färdig ännu... de ska stoppas med vadd och lite sand så att det kan stå upp i bokhyllan eller var de nu hittar sin plats.

Resten av veckan måste jag jobba stenhårt med mina uppgifter till skolan för ojsan, vi ska träffas på måndag. Jag trodde jag låg bra till men jag tror jag fastnade med att trycka på tyg lite för länge. Så nu har jag två band och en bildväv kvar att väva innan söndag och lite kvar att skriva.

Nu får jag gå och lägga mig, samla krafter till i morgon för då ska det pluggas..

Kram Rebecka

torsdag 8 oktober 2009

Nej, nu får jag ta mig i kragen...

Hej, det var länge sedan! Jag får nog ta och bättra på mig med det här att blogga.

Jag har lovat lite bilder och jag börjar med en klänning som jag har sytt till mig själv i våras. Det var en skoluppgift och samtidigt skulle jag på bröllop så då passade jag på och sy en kläning till bägge tillfällena.

Det blev en smarrig, frasig och dansvänlig klänning i färgerna gammelrosa och cremeguld, jag blev väldigt nöjd med resultatet och dessutom hittade jag en slips till min gubbe som gick åt guldhållet (tyvärr blev inte korten bra på honom, vi hade med oss vår nya kamera och den kunde inte jag klura ut i stressen..) så ni får lite på mitt ord, han blev snygg och vi matchade!!

I måndags startade tovningskursen igen, min mamma och jag åkte iväg till vår väns nya kurslokal, och där var det urmysigt med mycket inspiration över allt.

Det var jätteroligt att sätta igång igen. Jag började på en Robin hood-hatt til min son, det är favoriten just nu, tänkte att jag ska sy kläderna och tova ett pilhölster till honom i julklapp. Och mamma skulle göra färdigt en käpphäst till honom också. Vilka julklappar han kommer att få!!

Nu ska jag iväg till stickcafét i stenlängan, jag har så många ufon som jag måste få färdigt nu tex. min kofta jag började på i förra hösten som jag har bara kommit en tredje del eller min sons gröna "gräs" filt som jag virkar i en ända mormorsruta. Det ska bli roligt att träffa gänget igen, jag har inte varit där sen i våras.

Kram R