tisdag 28 april 2009

Visa lite gamla saker!

I skolan (jag läser till textilslöjdfröken) över vinterlovet skulle vi göra ett grupparbete om kulturkrockar och i vår grupp bestämde vi att vi skulle göra ett stort schackspel med ena sidan med "svensk kultur" och den andra sidan med kultur från resten av världen, och sen hur vi kan kombinera dessa kulturer, att visa kulturkrockar kan berika.

I gruppen finns det både textilare och trä å metallare, och vi bestämde vad vi skulle göra för olika schackpjäser. På min lott blev det alla bönder och där gjorde jag spetspåsar med kaffe och grova jutepåsar med korn i.
Och sen fick jag äran att göra kungarna, en älg och ett lejon och så här blev dom:

Ursäkta för de dåliga bilderna, jag är verkligen urkass på att ta bilder. Och jag har tyvärr inga bilder på hela schackspelet, ska försöka fixa det så ni får ser hur häftigt det blev....

måndag 27 april 2009

Trevligt, trevligt!

Var i väg på den efterlängtade virk-workshopen med Fröken Elsas virkblogg i lördags, jag fick med mig min (bor alldeles för långt borta med samma intressen-) kompis och vi hade jättetrevligt.
Lite svårt att bestämma oss vad vi skulle göra man blev så sugen att göra alla kakor å tårtor och figur som fanns framdukade, och sen när man hade bestämt sig vad man skulle göra då skulle vi bestämma garn å dessa alla val.
Helyllebutiken är en hemsk garnbutik (hemskt underbar) för man vill köpa allt och när man kommer därifrån har man köpt alldelse för mycket ;-)

Det är blandat med safran och muskatgarner i färgerna vit, svart, grått, brunt, rosa och lila. Jag ser framför mig en chokladkaka med grädde, ett grått hjärta med rosa blommor....det är bara att drömma på.

Inför denna Workshop hade jag gått och funderat ett tag på vad jag skulle virka och det jag har fastnat för är inte något från Fröken Elsas virkblogg utan en idé från Pennyshouse, att virka en burk dunderhonung till sonen. Så jag satte igång och leta efter rätt färg och naturligtvist hittade jag rätt färg i ett väldigt tunnt garn: Safran och sen var jag igång. Hade jag bara haft hjärnan med mig så hade jag kunnat virka med dubbelt garn från början och då hade det nog gått lite snabbare men jag har inte gett upp ännu..

Jag har kommit så här långt:


Min kompis fastnade för en lite grön vän som hon hittade på en bild utan beskrivning och med hjälp från Fröken Elsa så satte hon igång och virka men hon blev inte riktigt nöjd med nosen så hon har börjat om igen. Det ska bli spännande och se resultatet nästa gång vi träffas.

tisdag 21 april 2009

Sluta sy och börja klappa!

Jag fick besök nere i ateljén igår när jag sydde en uppgift till skolan (en klänning inspirerad från 1920-talet). Det var "lilla" katten Harley som ville ha sällskap så han satte sig på mina symaskinsbord och sa: mjauuuu mjaaauuu! Var jag än var och arbetade så skulle han sitta på eller i vägen så det var bara till att ta en paus och börja klappa!

En tårta

Vi hade kalas för min sambo innan påsk och då gjorde sonen och jag en tårta. Vi är lite inne på att testa allt, färger och smaker. Så först skulle tårta vara grön med det ändrades till blå eftersom att vi hittade blå karamellfärg men när vi använde den blev färgen väldigt mesig så vi hällde i lite grönt också så då blev tårtan turkos. Pricken över i var att vi skulle ha rött jordgubbsströssel på tårtan för vi hade jordgubbssylt i. Färgerna passade inte riktigt ihop men den blev häftig!



Och så här ser man ut när man har ätit lite av grädden:

Det var en svår färg att få bort från ansikte, händer och allt annat. Och dagen efter fick vi en trevlig grön överraskning i pottan...

Vad har dom i karamellfärgen egentligen, man kan ju undra...

måndag 20 april 2009

Var jag än tittar så

dyker det upp utlottningar som vårblommor.. Och då bara måste jag vara med nu när jag har kommit på hur man länkar.

Hos Mia på en kreativ lite blogg kan man vinna en lite söt prinsesstårta som man kan ha som nåldyna.

Se så söt den är:

En till utlottning!

Lenas skattkista hittade jag denna utlottning hos Johannas journal. Man kan vinna garner eller stickmarkörer eller lakristhe.

Hos Lena kan man vinna garn!

Jag har hittat en garnutlottning hos Lenas skattkista. Man kan vinna ett nystan Hot socks i fina vår färger och två st stickmarkörer, har inga sådana skulle behöva det.

Vilken lycka!!!

Jag gick in och tittade på några bloggar jag följer, och jag började hos Queen Mudd för att titta på hennes fina stickade och tovade väskor. Dom ser så härligt goa ut, tänk om man kunde sticka lika snabbt... Sen läser jag vidare i hennes text att hon ska på virk-workshop i butiken Helylle i Kristianstad och det är ingen mindre än Marie som har Fröken Elsas virkblogg som ska hålla i det.
WOW hon gör ju så underbara saker, speciellt ett par virkade möss som jag har fastnat för, jag vill ha ett dussin...

Så nu på lördag den 25 april kl. 14.00 - 17.00 i butiken Helylle ska man få lära sig att virka kakor och andra gulliga figurer.
JAG SKA DIT!! Och det tycker jag att alla andra virktokiga i närheten av Kristianstad också ska.

tisdag 14 april 2009

Här har det hänt lite saker!

Jag har varit uppe i Umeå på en träff med skolan, där vi arbetade bla. med mönsterkonstruktion, materiallära och lite modellteckning.

Jag kom hem på fredagen och då fick jag veta att sambon och sonen (snart 3år) hade lagt in en ny matta i hans nya rum, så på lördagen blev det till att hänga upp nya gardiner, fixa nytt överdrag till soffa, lägga in bilmattan, ta upp leksakerna och ställa in hans säng.

Han sov första gången i rummet samma dag och det gick jättebra, sen när han vaknade var mormor och morfar där på saft och bullkalas i det nya rummet som en liten invigning. Han var så stolt!! Så nu kan han säga: att nu går jag upp till mitt nya rum. Och sen hör man hur han springer runt och runt där uppe...

Sen har jag arbetat på bytardagen här i byn, jag sitter med i styrelsen, så det blev en dag med att sortera kläder, skor, leksaker m.m. och sen blev det försäljning för allmänheten. Jag vet inte riktigt hur det gick, vi har inte haft eftermötet ännu. Men jag vet om att i den kassan jag satt så såldes det mest....

Och sen har det varit påsk och då har vi hunnit med 3 kalas och vi har 3 födelsedagar kvar, ett till denna helgen som kommer och sen 2 till nästa helg. Lite trött på tårtor.

I dag har jag hunnit med att vara på en jobbintervju till ett sommarjobb och i eftermiddags ringde chefen och erbjud mig jobb. Jag tackade JA!!! Så nu ska jag jobba vecka 27-33, det blir lite pengar där...

Jag har också börjat spåna lite på två av mina skoluppgifter, vi ska sy två plagg. Ett som är inspirerad av 1900-talet och jag har fastnat lite för klänningar från 20-talet. Nästa plagg ska måttsys till mig själv enligt Inger Öbergs mönsterbok och där vill jag också sy en klänning.

Jo sen har jag också hunnit med att sy tre balklänningar i bomullstyg och provat dem också.

Vad mycket piggare man blir av att solen tittar fram.